Vad ingår i Trygghetspaket när jag ska hyra ut?

    

Garanterade betalningar

Upp till 12 månaders hyresgaranti, vid uteblivna betalningar Samtrygg betalar hyran till dig varje månad – på utsatt tid. Skulle hyresgästen få svårt att betala, täcker Samtryggs garanti hyran i upp till 12 månader.

En vanlig orsak till att problem uppstår mellan uthyrare och hyresgäst är risken för försenade betalningar. Enligt en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Samtrygg 2017 på frågan “Vilka problem har du upplevt i samband med att du hyrt ut din bostad?” svarade 51 % procent att de upplevt problem i form av försenade hyresbetalningar och 28 % har råkat ut för uteblivna betalningar . För att eliminera denna frekventa osäkerhet och risken för bedrägeri hanterar Samtrygg alla in- och utbetalningar och ser till att du som uthyrare får hyran betald på utsatt tid varje månad. Hyresgästen betalar hyran till oss och vi betalar ut hyran till uthyraren. Om hyresgästen av någon anledning skulle få svårt att betala täcker vår garanti detta och du som är uthyrare kommer få hyran betald i upp till 12 månader trots hyresgästens uteblivna hyresbetalningar till oss 

Verifierade hyresgäster

Vi har en databas med en stor mängd hyresgäster och vi verifierar samtliga inför avtalsskrivning. Vi kontrollerar mail och använder hens personnummer för att göra en kreditprövning. Allt för att det ska kännas tryggt och säkert att hyra ut.

" För att säkra din uthyrning och minska risken för försenade samt uteblivna betalningar verifierar vi alla hyresgäster genom att ta en kreditprövning. Deposition eller borgensman. Samtrygg score är en samlad bedömning där den ekonomiska aspekten väger tungt."

     

Trygga hyresavtal

Oavsett om du ska hyra ut eller hyra en bostad är det av största vikt att du upprättar ett ordentligt kontrakt. Det är viktigt att du inte glömmer avtala om allt viktigt – det ser Samtrygg till i vårt standardiserade hyresavtal som är lätt att anpassa efter varje specifik situation. Våra avtal är anpassade efter alla möjliga boendeformer, alltifrån bostadsrätt till hyresrätt, inneboende och hus.


     

Specialanpassad Trygghetsförsäkring

Vanligtvis täcker hemförsäkring, oavsett bostadsform, lösöret i bostaden samt för bostadsrätt även fast inredning i bostadsrätten. Dock är inte en vanlig hemförsäkring anpassad efter bostadsuthyrning och täcker inte alltid de skador som kan uppstå under uthyrningsperioden. Samtrygg har därför tagit fram en skräddarsydd lösning när du hyr ut – allt för att du ska känna dig trygg! Med vår trygghetsförsäkring täcker vi in följande: 

  •  Lösöre (som inte täcks av hemförsäkringen)
  • Fast inredning i bostadsrätt (som inte täcks av hemförsäkringen)
  • Upp till 1 000 000 kr i skada
  • Uppsåtlig skada (även fast inredning bostadsrätt)
  • Hyresförlust i samband med skada
  • Allrisk på lösöre (samt fast inredning bostadsrätt)  

Juridisk rådgivning

Vi erbjuder alla våra kunder, uthyrare och bostadssökande, 30 minuter juridisk rådgivning vid behov med vår jurist. Om du behöver hjälp att tolka kontraktsdelar eller vill be om råd finns vår jurist till förfogande och hjälper dig reda ut krångligheter kring lagar och regler – allt för att uthyrningsprocessen ska bli så säker som möjligt!Kostnadsfri marknadsföring 

Kostnadsfri marknadsföring av objekt genom vår egna plattform som har ca 80 000 bostadssökande. Vi marknadsför alla objekt på vår hemsida och eventuellt på våra sociala kanaler.


     

Personlig hjälp och service

Vår omtyckta kundtjänst hjälper dig och finns med som stöd för både uthyrare och bostadssökande under hela processen. Kundtjänsten är med och ser till att allt går rätt till – före, under och efter uthyrningen. Vi hjälper dig med sök & matchningsprocess, skapar kontrakt, ordnar med försäkring och finns som stöd under hela uthyrningsperioden. Kundtjänst finns behjälplig på telefon måndag-fredag kl. 09-17, eller via mail kundtjanst@samtrygg.se.

Svarade det här på din fråga? Tack för din feedback! 🙌 Ett fel uppstod när du lämnade din feedback. Försök gärna igen!

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss