Fördelar med att hyra en bostad med Samtrygg


Kontroll av annonser

Vi kontrollerar alla annonser innan vi publicerar bostäder hos oss och är noggranna med att informera alla uthyrare om de lagar och regler som gäller till exempel hur man får tillstånd och hur man beräknar skälig hyra på bostaden. Vi vill att du som bostadssökande ska känna dig trygg med att de bostäder som hyrs ut hos oss följer svensk lag.


Depositionsfritt (om du är kreditvärdig)

Samtrygg tar hela risken så länge du som bostadssökande är kreditvärdig. Går du igenom en kreditprövning slipper du betala deposition. Allt för att minska risken för bedrägerier. Om du inte går igenom kreditprövningen kan du som bostadssökande välja att antingen betala deposition eller ange en borgensman. Har du inte ett svenskt personnummer kan du inte kreditprövas.Inga förskottsbedrägerier

Bedrägerier är vanligt förekommande på andrahandsmarknaden. Enligt Boverket blir 10 % på lurade på förskottsbetalning och deposition. Samtrygg är en marknadsplats för trygg bostadsuthyrning som hanterar både in- och utbetalningar. Allt för att minimera risken för bedrägerier.Hemförsäkring

När du signerar avtal genom Samtrygg ingår hemförsäkring de 30 första dagarna från tillträdesdatumet.Trygga hyresavtal

Oavsett om du ska hyra ut eller hyra en bostad är det av största vikt att du upprättar ett ordentligt kontrakt. Det är viktigt att du inte glömmer avtala om allt viktigt – det ser Samtrygg till i vårt standardiserade hyresavtal som är lätt att anpassa efter varje specifik situation. Våra avtal är anpassade efter alla möjliga boendeformer, alltifrån bostadsrätt till hyresrätt, inneboende och hus.


     

Juridisk rådgivning

Vi erbjuder alla våra kunder, uthyrare och bostadssökande, 30 minuter gratis juridisk rådgivning vid behov med vår jurist. Om du behöver hjälp att tolka kontraktsdelar eller vill be om råd finns vår jurist till förfogande och hjälper dig reda ut krångligheter kring lagar och regler – allt för att uthyrningsprocessen ska bli så säker som möjligt!   


     

Personlig hjälp och service

Vår omtyckta kundtjänst hjälper dig och finns med som stöd för både uthyrare och bostadssökande under hela processen. Kundtjänsten är med och ser till att allt går rätt till – före, under och efter uthyrningen. Vi hjälper dig med sök & matchningsprocess, skapar kontrakt, ordnar med försäkring och finns som stöd under hela uthyrningsperioden. 

Svarade det här på din fråga? Tack för din feedback! 🙌 Ett fel uppstod när du lämnade din feedback. Försök gärna igen!

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss