Hur skriver jag en personlig beskrivning?

En viktig del av din profil som bostadssökande är den personliga beskrivningen. En välformulerad och intresseväckande beskrivning skapar förtroende och hjälper uthyraren att lära känna dig lite grann innan det är dags för visning. Därför lönar det sig att sätta lite extra krut på beskrivningen. 

Förslag på delar som är bra att inkludera är:

- Beskriv dig själv med egna ord.
- Hur skulle dina kompisar, bekanta eller din familj beskriva dig?
- Varför du söker bostad
- Var har du bott innan?
- Vad gillar du att göra på din fritid?
- Vilka är dina framtidsplaner?
- Annan intressant info eller hälsning till din framtida hyresvärd?


En personlig beskrivning kunde t.ex. se ut såhär:

Jag är en positiv 29-åring som söker en 1:a eller 2:a i Göteborg eftersom jag fått jobb som lärare fr.o.m hösten. Helst flyttar jag in under sommaren, men jag är flexibel. Skolan ligger i Nordstaden, men jag kan tänka mig att bo både i centrum och utanför staden. Om bostaden ligger nära spårvagnen är det en klar bonus!

Nu senast har jag bott i Jönköping där jag jobbade på en lågstadieskola. Jag har trivts bra i Jönköping, men det blir spännande att bo i en ny stad. 

På fritiden älskar jag att laga mat, speciellt italienskt och japanskt! Utöver detta gillar jag bl.a. friluftsliv och att resa. Mitt nästa resmål blir antagligen Japan. Som barn spelade jag mycket schack och jag planerar att återuppta denna karriär inom kort.

Jag uppskattar lugn och ro, är ordningsam till min natur och trivs när det är ordning och reda omkring mig. Därför tror jag att jag skulle bli en bra hyresgäst som tar hand om bostaden som om den vore min egen. Jag ser fram emot att höra av er och tveka inte att fråga om ni undrar över något! 


Har du ännu ingen profil som bostadssökande kan du skapa en här. Vill du uppdatera din befintliga profil - logga in här!

Svarade det här på din fråga? Tack för din feedback! 🙌 Ett fel uppstod när du lämnade din feedback. Försök gärna igen!

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss