Guide för uthyrning - Så går det till


En guide för uthyrning med Samtrygg

Här går vi igenom processen när du hyr ut en bostad med Samtrygg. Från publicering av din annons till kontraktsskrivning.


1. Lägg upp din annons

Det är enkelt att lägga upp en annons. Om du hittar en hyresgäst du gillar via Samtrygg, kan du också ta del av vårt Trygghetspaket. Innan dess förbinder du dig inte till något. Både att lägga upp annons och använda vårt trygghetspaket är helt kostnadsfritt för uthyrare. Logga in på ditt befintliga konto eller skapa ett helt kostnadsfritt här för att påbörja annonsen.


2. Låt hyresgästen hitta dig

Vår databas innehåller över 80 000 bostadssökande. Med vårt Trygghetspaket behöver du inte oroa dig över betalningar eller att något ska hända med bostaden. Fokusera istället på att välja en hyresgäst som passar just dig!


3. Håll i visningen

Bostadssökande bokar enkelt in sig på de tider du har föreslagit. Så fort en bostadssökande bokat in sig, får du ta del av dennes profil. Skulle det av någon anledning inte passa, är det bara att boka av.

4. Välj hyresgäst

När du haft visningar, får du lämna ett omdöme för vilka du kan tänka dig att hyra ut till. Vi på Samtrygg kollar att de du gillar är kreditvärdiga, så allt känns tryggt och säkert.


5. Skapa avtal

Tidigare har många upplevt det som krångligt att skriva andrahandsavtal. Med våra standardiserade avtal, anpassade efter alla tänkbara situationer, får du enkelt med alla detaljer. Vi hjälper dig igenom hela processen!


6. Signera avtal

När både du och din hyresgäst känner er bekväma med avtalet är det bara själva signeringen kvar. För att göra det enkelt och tryggt för er, så använder vi oss av e-signatur via BankID. Du är alltså bara ett knapptryck ifrån att signera avtalet, enkelt via din internetbank.


7. Din bostad är redo för uthyrning!

Nu är det bara att lämna över nycklarna och låta hyresgästen flytta in! 

Svarade det här på din fråga? Tack för din feedback! 🙌 Ett fel uppstod när du lämnade din feedback. Försök gärna igen!

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss